Over Stinafo

Stichting Nationaal Fonds het Gehandicapte Kind

Wij zijn er stellig van overtuigd dat geen enkel gehandicapt kind gebrek mag hebben aan noodzakelijke hulp als gevolg van ontoereikende regelgeving of het ontbreken van middelen. Daarom biedt Stinafo als vangnet de uitkomst in zulke situaties.

Wanneer een kind onvoldoende hulp krijgt van overheid, zorgverzekeraars of fondsen met speciale doelstellingen helpt Stinafo deze kinderen vol liefde en overtuiging. 

Dit doen wij op basis van enkele pijlers; directe hulp, preventie en voorlichting. 

Directe hulp

Zowel individuele kinderen als instellingen voor gehandicapte kinderen helpen wij door het verschaffen van hulpmiddelen en ondersteuning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld woning, vervoer- en leermiddelen. 

Lees meer...

Voorlichting

De beeldvorming in de samenleving over gehandicapte kinderen is niet altijd even genuanceerd en positief. Dat bemoeilijkt een normale omgang en de gewenste integratie. Daarom geven wij voorlichting aan o.a. algemeen publiek, ouders, verzorgers, hulpverleners en overheden.

Lees meer...

Preventie

Stinafo zet zich in voor preventie van handicaps en chronische ziekten. Onderzoek bij kinderen leidt tot nieuwe inzichten die handicaps kunnen voorkomen of leed kunnen verzachten. Bovendien wijst Stinafo met regelmaat op de risico’s en gevaren van bepaalde leefstijlen.

Lees meer...

Transparantie

Transparantie vinden wij enorm belangrijk en als ANBI (algemeen nut beogende intelling) zijn wij ook verplicht inzicht te geven in een aantal documenten en gegevens die informatie verschaffen over onze werkwijze, de stichting zelf en ons bestuur. U vindt deze gegevens en meer informatie over ANBI en de fiscale voordelen die dit u als donateur kan bieden hier.

Wat wij schrijven over handicaps

Blogartikelen

In 4 jaar naar een behandelmethode

Het Syndroom van Usher houdt in dat mensen zowel doof als blind worden. Stinafo steunt onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.

lees meer

Voorkom pesten

Kinderen met een handicap lopen maar liefst 5 keer zoveel kans om gepest te worden dan kinderen zonder handicap. Hoe kunnen we dit voorkomen? En hoe kunt u hier als ouder mee omgaan?

lees meer

Obesitas is volksziekte nummer 1

Kinderen worden steeds dikker en dit heeft vergaande gevolgen. Ook kan obesitas medische oorzaken hebben. 

lees meer

"Mede dankzij Stinafo genieten jong en oud al 5 jaar lang van een speelvoorziening die ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede is nog steeds erg blij met de bijdrage" - Anke