Directe Hulp

Dankzij de steun van onze donateurs

Waar helpen wij de kinderen en jongeren onder meer mee?

> Het verlichten van pijn en ongemak (medisch, hulpmiddelen, therapie
> Het verbeteren van de motorische-, spraak- en/of sociaal-emotionele ontwikkeling (therapie, hulpmiddelen
> Het stimuleren van positieve ervaringen i.v.m. geluksgevoel, ontspanning gezin, zelfontplooiing, verbeteren zelfvertrouwen, zelfbeeld en weerbaarheid (ontspanning, therapie
> Het verbeteren van maatschappelijke kansen (leren, werken, vervoer
> Inclusief leven: het mogelijk maken om mee te doen met het gezin, de omgeving en op school (vervoer, hulpmiddelen, wonen

Wij geven ook financiële steun aan organisaties voor projecten ten behoeve van kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte.

"Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij kinderen en jongeren met een handicap of een chronische ziekte ondersteunen."

Welke projecten hebben wij ondersteund?

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van projecten die wij hebben ondersteund. Klik op het project voor het verhaal erachter.


Dolfijntherapie

Jurgens zijn moeder hoorde over positieve ervaringen met dolfijntherapie bij andere kinderen en besloot in overleg met Jurgens therapeuten de mogelijkheden te verkennen met bijzondere resultaten als gevolg.


Lekker snoezelen

In 2018 zijn negen nieuwe zorgbungalows gerealiseerd op Strandpark Vlugtenburg in ‘s Gravenzande. Deze bungalows zijn op maat ontworpen en ingericht. Stinafo financierde de inrichting van een snoezelruimte.


Nieuwe speeltoestellen

In september 2018 opende Stinafo bij Kinderdagcentrum De Zonnehof in Spijkenisse de nieuwe speelplaats voor de groep ernstig meervoudig beperkte kinderen en werd de fietstrainer in gebruik genomen.


Rap voor zn raap

Onder leiding van gespecialiseerde docenten wordt op scholen (S.O.) muziek workshops gegeven waarin kinderen leren om muziek te maken, teksten te schrijven en te rappen.


Ready and Able

Zo'n 6 keer per jaar organiseert de Ilonka Elmont Foundation in samenwerking met Stinafo een sportdag voor kinderen met een beperking in Suriname.


Kiloknallers

De 8-delige documentaire werd mede mogelijk gemaakt door Stinafo en trok bijna 2 miljoen kijkers. De documentaire dook in het leven van vijf kinderen tussen 10 en 12 jaar met obesitas. 


Kindermuseum

Stinafo is de samenwerking met het Kindermuseum aangegaan om het een museum voor alle kinderen van het eiland Curacao toegankelijk te maken.


Stichting KomUp

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Stichting KomUp, die evenementen voor kinderen met het syndroom van Down organiseert, wilde dit keer groots uitpakken. 


Therapeutisch paardrijden

Paardrijden helpt bij de ontwikkeling van gehandicapte kinderen, en vermindert vaak ook lichamelijke klachten aanzienlijk.

Welke kinderen en jongeren hebben wij al geholpen?


Hulpmiddelen

Sinds een jaar kan Lydia helemaal niet meer staan en lopen. Ze wordt thuis en op school met de tillift getild. Ze beweegt zich voort in een elektrische rolstoel.


Hulpmiddel en Ontspannig

Onze zoon Finn, nu 13 jaar, is autistisch. De afgelopen jaren ging het steeds slechter met hem. We waren wanhopig. Tot we hoorden over een hulphond voor autistische kinderen.


Vervoer

Ian heeft leer- en gedragsproblemen waardoor hij niet tot zijn recht komt in een reguliere schoolsetting. Met wat hulp kan hij nu zelfstandig naar zijn nieuwe school. 

"Het is zo een ongelooflijk fijn gevoel dat je door deze super organisatie geholpen kan worden voor je kind. Dat is wat het verschil maakt." - Angelique

Ik wil een specifieke aanvraag of project steunen

 

 
  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate