Vraag hulp

Wij ondersteunen waar wij kunnen

Als ouder of verzorger van een kind met een handicap, beperking of chronische ziekte kunt u een aanvraag voor ondersteuning indienen bij Stinafo. Ook instellingen voor gehandicapte kinderen kunnen een subsidieaanvraag indienen.

Hoewel er enkele verschillen zijn tussen aanvragen door instellingen en particulieren is de procedure in hoofdlijn vergelijkbaar. Klik hier voor een beschrijving van het aanvraagproces.

Voor wie?

Kinderen en jongeren onder de 25 jaar waarbij sprake is van een handicap of chronische ziekte kunnen aanspraak doen op hulp van Stinafo wanneer zij elders buiten de regels voor ondersteuning vallen.

Waarvoor?

Het belangrijkste is dat de hulp direct aan het kind ten goede komt. De meeste aanvragen hebben betrekking op hulp- of leermiddelen, aanpassingen aan vervoer of inrichting, ondersteuning bij therapie, en ontspanning of vakantie in Nederland. Voor vervoer en aangepaste hulpmiddelen verwijzen we je graag door naar:

SFIHG.

 

Vuistregels

Stinafo kent enkele regels om in gedachten te houden. Zo dienen alle aanvragen schriftelijk gedaan te worden, ondersteund te worden door maatschappelijk werk, vergoeden wij geen kosten achteraf, en moet uw aanvraag toetsbaar zijn door deskundigen.

Spelregels voor aanvragen

Voordat u uw aanvraag kunt insturen, is het belangrijk om te bekijken of u in aanmerking komt voor het doen van een hulpaanvraag. Dit doet u door middel van de quickscans via de links hieronder. Hierbij kiest u eerst of u een hulpaanvraag doet voor een individueel kind of namens een zorginstelling. 

Indien u in aanmerking komt voor het doen van een aanvraag, bekijk dan vervolgens de documenten die hiervoor nodig zijn. Dit overzicht vindt u ook via de links hieronder. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar een pagina waar u uw aanvraag kunt versturen. Wij nemen deze vervolgens in behandeling en komen zo snel mogelijk bij u terug met informatie over de mogelijkheden voor u.

Vraagt u hulp aan voor een individueel kind? U vindt de quickscan en benodigde documentatie via de onderstaande link!

Individueel kind

Vraagt u hulp aan voor namens een zorginstelling? U vindt de quickscan en benodigde documentatie via de onderstaande link!

Als zorginstelling

Met hulp van Stinafo bouwde 'Stichting ouders van de Witte Vogel' een locatie voor onderwijs, zorg en revalidatie.

Lees meer